Sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura

Pentru organismul uman, calitatea aerului înconjurător are o importanţă vitală deoarece metabolismul este posibil doar cu ajutorul oxigenării. Fără oxigenare nu funcţionează niciuna din funcţiile organismului. Prin urmare, este vital să avem grijă permanent de puritatea și prospeţimea aerului pe care îl respirăm.

Aerul din încăperi conţine un număr mare de bacterii și particule de praf, toate tipurile de vapori, gaze și altele noxe ale orașelor mari și ale organismelor umane, ceea ce înseamnă poluare. Altfel spus, un astfel de aer face rău sănătăţii în loc să ne ofere oxigenarea vitală de care avem nevoie. Oboseala, durerea de cap și alte simptome neplăcute sunt primii indicatori ai impactului negativ al aerului vechi poluat asupra sănătăţii noastre, dar rareori se asociază aceste condiţii cu o calitate slabă a aerului.

O locuinta izolata modern cu termosistem si tamplarie cu geam termopan are nevoie sa “respire” printr-o ventilatie adecvata. Spaţiile bine izolate termic cu ferestre termopan care se închid ermetic duc la umiditate excesivă. Aceasta contribuie la formarea de mirosuri neplăcute, senzaţia de aer închis, creșterea nivelului poluării interioare, dezvoltarea de ciuperci, mucegaiuri. Microclimatul din această casă devine dăunător pentru locuitorii săi și pentru structura clădirii.

Solutia:

Pentru a elimina problemele și riscurile asociate pentru sănătate, aerul umed și poluat trebuie să fie împins în mod regulat în exterior și înlocuit cu aer curat. Aerul de alimentare trebuie să pătrundă întotdeauna în toate încăperile casei sau apartamentului pentru a asigura ventilaţia completă și eficientă. Prin urmare, instalarea unui sistem de ventilaţie cu recuperare de caldură este singura soluţie corectă și raţională a acestei probleme.

Scopul primordial al unui recuperator de caldura este acela de a ne aduce aer proaspat intr-o incinta la o temperatura cat mai apropiata de cea din interiorul casei.

Realizate de liderul European WOLF, sistemele propuse de noi sunt de cea mai buna calitate, caracterizate printr-un design usor si compact, cu accent pe eficienta si economie de energie ce asigura o exploatare eficienta a sistemului de ventilatie.

Modelul CWL – 40 Excellent

Acestaeste o unitate de ventilatie care extrage continuu aerul ramas din bucatarie, baie sau alte incaperi si introduce simultan aer curat in cladire. Aceasta unitate are o caracteristica speciala: utilizeaza tehnologia contra-curent. Aerul de alimentare si aerul de evacuare sunt directionat unul catre celalalt in canale separate, determinand aerul extras sa incalzesca aerul de alimentare. Acest lucru economiseste energie, perminand, de asemenea, o alimentare uniforma si continua a aerului.

Un avantaj suplimentar al acestei tehnologii este acela ca schimbul constant de aer elimina umiditatea din camere, imbunatatind astfel in mod semnificativ conditiile ambientale. In plus, se economiseste la costurile energiei si asigura un mediu interior sanatos. Unitatea de ventilatie CWL- 400 Excellent se caracterizeaza printr-un design usor si compact

Recuperatoare de caldura CKL/CWL Wolf

Recuperatorul de caldura este o piesa esentiala a oricarui sistem de ventilatie eficient energetic. Wolf Heiztechik va ofera recuperatoare de caldura integrate in centrale de tratare aer sau de sine statatoare, in placi, rotative sau cu agent termic. In plus, Wolf Heiztechnik ofera recuperatorul de caldura pentru case si spatii mici, Wolf CWL.

Sistemele de ventilatie Wolf ofera un aer curat si sanatos de interior. Ventilatia de la Wolf previne in mod activ formarea de mucegai, reduce nivelul de noxe si reduce costurile de energie.